Preskoči na vsebino


Terčeljev pohod na Kovk 2017

TERČELJEVA POT NA KOVK 2017

 

V soboto, 1. julija 2017 vas vabimo na 7. Terčeljevo pot na Kovk.

 

Program:

 • 9.30: Molitev rožnega venca (Frančiškova družina).

 • 10.00: Sv. maša za + Filipa Terčelja (somaševanje vodi g. Bogdan Vidmar).

 • 11.00: Predstavitev knjige Filip Terčelj v primežu dveh svetovnih vojn in treh zločinskih režimov, Družina, 2017 (knjigo bo predstavil avtor, g. Ivan Albreht).

 • 11.30: Predstavitev raziskave o uglasbitvah Terčeljevih pesmi (ga. Katarina Vidmar).

 • 12.00: Skupna molitev Angel Gospodov.

 • 12.10: Pogostitev na Taloški domačiji in druženje.

 

Pel bo MePZ Angelski spev Otlica, pod vodstvom Katarine Vidmar. Sodelujejo še: Taloška domačija, gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Col, gorski reševalci GRZ Slovenije, enota Ajdovščina; skavti stega Ajdovščina-Šturje 1.

 

Z avtomobilom se lahko pripeljete do domačije »Na Logu« (Kovk 19), od kjer je še nekaj sto metrov hoje do gozdne jase Pod ta novo potjo, kjer bo potekala sv. maša.

 

Peš na gozdno jaso Taloške domačije, lahko poromate iz različnih smeri v samoorganizaciji ali pa se priključite eni izmed petih skupin, ki se bodo podale na pot:

 • ob 6. uri izpred cerkve v Lokavcu

 • ob 7. uri izpred Terčeljevega spomenika v Šturjah

 • ob 7. uri izpred cerkve v Budanjah

 • ob 7. uri iz parkirišča za cerkvijo na Colu,

 • ob 8. uri izpred cerkve na Otlici.

Poti iz Šturij, Lokavca in Budanj so zahtevnejše, iz Otlice in Cola pa lažje – položnejše.

 

S kolesom se bo organizirana skupina podala na Kovk ob 8. uri izpred Terčeljevega spomenika, mimo Vrhpolja do Cola in naprej proti Kovku.

 

V primeru dežja bo sv. maša ob 10. uri v cerkvi angelov varuhov na Otlici!

 

Vabi Župnija Otlica

Kontaktna oseba:

Alojzij Šinkovec, župnik

Otlica 42, 5270 Ajdovščina

Tel.: 041 320 873; E. naslov: lojze.sinkovec@rkc.si

 

Slikar Angelo Zerbo je naslikal Filipa Terčelja za (pred) rešetkami. Pred očmi je imel Filipa Terčelja v nebesih, Terčelja polnega moči, Terčelja, ki v nebesih posreduje za nas. Njegov obraz razodeva, da je svoboden in deležen nebeškega veselja. Osvobojen je trpljenja zaradi dveh svetovnih vojn. Osvobojen je zatiranja in stisk, ki so mu jih zadali totalitarni režimi, kateri niso prenesli njegove pokončne in dejavne vere, ki se je razodevala v zavzemanju za zatirane. Zaradi tega so ga preganjali, mučili in onemogočali njegovo duhovniško delo. Nasilno ter zahrbtno so mu odvzeli zemeljsko življenje. Niso pa mu mogli odvzeti njegove naravnanosti k svobodi, njegove vere in večnega življenja. Zato lahko danes deluje močneje, kot je deloval za časa zemeljskega življenja. Radi se mu priporočajmo in ga v stiskah prosimo za pomoč. O morebitnih uslišanjih in čudežih obvestite svoje pastirje: župnika, postulatorja ali škofa.

 

Lokacija:
Print Friendly and PDF